Op weg naar La Roche maken we als tussenstop letterlijk een zoete inval bij Chocolatier Cyril. De flamboyante uitbater demonstreert ons hoe zijn overheerlijke pralines ambachtelijk worden vervaardigd. We sluiten dit bezoek vanzelfsprekend af met een uitgebreide proeverij! In Bastogne herdenken we de vele helden die voor ons sneuvelden tijdens WO II. Naast het imposante gedenkmonument ligt het pas gerenoveerde Bastogne War Museum, dat op een zeer toegankelijke manier een bijzonder hoofdstuk uit onze vaderlandse geschiedenis vertelt.
We genieten van de facilitieten van ons mooi hotel en rijden nadien naar La Ferme des Sanglochons, waar de geur van gerookte ham ons tegemoet komt. Na een korte rondleiding, waarin we alles te weten komen over het rookproces van de bijzondere ham, schuiven we aan tafel voor een bord authentieke Ardeense charcuterie. Alvorens we terugkeren naar de centrale opstapplaats voorzien we nog een zeer bijzondere ervaring! Samen met een gewezen mijnwerker duikt u niet alleen onder de grond, u duikt ook mee in het boeiende mijnwerkersverleden. In deze bijzondere omgeving sluiten we dit veelzijdige gastronomisch weekend af met een uitgebreid aperitief, uiteraard met lokale hapjes!